6 Απλές Συμβουλές για μην φοβούνται τα παιδιά σας τον οδοντίατρο
1.Ορίστε ένα παράδειγμα. Πώς νιώθεις όταν πηγαίνεις στον οδοντίατρο; Μείνετε θετικοί και χαρούμενοι καθώς μιλάτε γι 'αυτό μαζί με το παιδί σας και μέσα στην οικογένεια. Η αλήθεια είναι πως αν δεν είστε προσεκτικοί, το παιδί σας μπορεί να ανιχνεύσει το άγχος και τους φόβους που μπορεί να έχετε. Βεβαιωθείτε ότι το ξεκινήσατε αυτό σε πολύ μικρή ηλικία.


2.Κρατήστε το απλό. Όταν το παιδί σας σας ρωτά για τις οδοντιατρικές διαδικασίες, βεβαιωθείτε ότι απαντάτε, αλλά κρατήστε το πολύ απλό και θετικό. Ο παιδοδοντίατρος σας ξέρει πώς να εξηγεί καλά τα πράγματα στο παιδί σας ανάλογα με την ηλικία του.


3.Διατηρήστε εμπιστοσύνη. Μην δώσετε στο παιδί σας ψευδείς προσδοκίες. Μη λέτε, "Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί". Μπορείτε να δείτε εύκολα τι μπορείτε να κάνετε για την εμπιστοσύνη του, και εσείς και ο οδοντίατρος.


4.Κάντε το να φαίνεται φυσικό. Εάν το παιδί σας βλέπει ότι και εσείς και οι φίλοι του πηγαίνετε στον οδοντίατρο θα φαίνεται σαν ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής.


5.Αποφύγετε λέξεις που δηλώνουν πόνο. Όταν αναφέρετε τον οδοντίατρο και τις θεραπείες, προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε λέξεις όπως "πληγωμένος", "πόνος", "βελόνα", "τρυπάνε" κ.λπ. Αντ 'αυτού, εξηγήστε τι θα συμβεί περιγράφοντας το αποτέλεσμα σε φιλικούς για τα παιδιά όρους.


6.Μην τα δωροδοκείτε. Αντ 'αυτού, συγχαρείτε τα παιδιά για τη γενναιότητά τους και τη συμπεριφορά τους μετά την επίσκεψη.


Κλείστε το ραντεβού σας στον παιδοδοντίατρο σήμερα!


Κείμενα - Άρθρα
Ακολουθήστε μας
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square