Τι είναι το bonding δοντιών και πότε προτείνεται;
Bonding δοντιών: Πρόκειται για μια από τις πιο διαδεδομένες τεχνικές της αισθητικής οδοντιατρικής. Είναι η διαδικασία συντηρητικής αποκατάστασης της οδοντικής ουσίας, που επιτυγχάνεται με τη χρήση σύνθετων ρητινών διαστρωμάτωσης.


Εφαρμόζεται σε αραιά δόντια ώστε να μικρύνουν τα κεντά ή σε μικρά δόντια ώστε να μεγαλώσουν. Προτείνεται να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις απονευρωμένων δοντιών επειδή σκουραίνει το χρώμα τους ή σε δόντια με διχρωμίες αλλά και σε δόντια με πολλά σφραγίσματα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε στραβά δόντια και σε δόντια με αποτριβές.

Δεν εφαρμόζεται σε δόντια με τερηδόνα, ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις προηγείται πάντοτε η θεραπεία των δοντιών όπως σφραγίσματα, απονευρώσεις, καθαρισμός, θεραπεία ουλίτιδας.


Το bonding επιλέγεται όταν δεν απαιτείται ή δεν επιθυμεί ο ασθενής τροχισμό των δοντιών.


Είναι μια ανώδυνη τεχνική αποκατάστασης με αναστρέψιμο αποτέλεσμα καθώς οι ρητίνες που χρησιμοποιούνται μπορούν στο μέλλον να αφαιρεθούν και ολοκληρώνεται σε μία μόνο επίσκεψη. Αμέσως μετά την αποκατάσταση ,ο ασθενής μπορεί να φάει ότι θέλει και δεν νιώθει καμία ενόχληση.Κείμενα - Άρθρα
Ακολουθήστε μας
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square