Ορθοδοντική θεραπεία


Η διάγνωση των ορθοδοντικών προβλημάτων γίνεται μέσω κλινικής εξέτασης, πανοραμικής και κεφαλομετρικής ακτινογραφίας και λήψης αποτυπωμάτων. Οι εξετάσεις αυτές είναι απαραίτητες ώστε να δοθούν χρήσιμες πληροφορίες για την κατάσταση των δοντιών, των γνάθων και πως αυτές επηρεάζουν την εμφάνιση του προφίλ του προσώπου.


Η θεραπεία γίνεται με τα άγκιστρα, τα γνωστά σε όλους σιδεράκια. Αυτά προσκολλώνται πάνω στα δόντια και μεταφέρουν τις δυνάμεις των ορθοδοντικών συρμάτων μετακινώντας τα δόντια με δυνατότητες εξαιρετικής ακρίβειας. Είναι φτιαγμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή τιτάνιο, στρογγυλά ή τετραγωνισμένα, ελαστικά ή άκαμπτα. Επιλέγονται συνήθως τα μικρότερα σε μέγεθος ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία κατά την ομιλία και τη μάσηση.


Η θεραπεία πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια και ολοκληρώνεται σε διαφορετικό χρονικό διάστημα ανάλογα τον ασθενή και το βαθμό δυσκολίας. Έτσι μια θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από 9 έως 18 μήνες σε χρονικά διαστήματα 4 με 6 εβδομάδων.


Για την αποτελεσματική και σωστή μετακίνηση των δοντιών χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας.


Κείμενα - Άρθρα
Ακολουθήστε μας
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square